2011. december 25., vasárnap

Vaníliás-tejszínes csokilikőr

Azért szeretem a likőröket, mert kevés erőfeszítéssel nagyon finomat lehet készíteni. Ezt a mostanit is a karácsonyi hajrában dobtam össze Dani mamájának. Az egész kb. 10 perc alatt elkészül. 

Hozzávalók (kb. 5 dl lesz belőle): 

2,5 dl tejszín
2 ek méz
1 vaníliarúd
10 dkg étcsoki
2,5 dl rum

A tejszínt gőz fölött felmelegítettem, elkevertem benne a mézet. A vaníliarudat félbevágtam, kikapartam a magjait és a tejszínhez adtam. Aztán úgy gondoltam, hogy miért is ne tenném bele a külső részét is, maximum vaníliásabb lesz az íze, de az semmiképp nem rontja az összhatást. Végül beledobáltam az apróra tört csokit, és felolvasztottam. 

Ennyi a likőrkészítés lényege, innen már csak várni kell, hogy kihűljön, és akkor kell hozzákeverni az alkoholt. Ebből a mennyiségből egy fél literes üvegcsét tudtam megtölteni, és egy pohárka kóstoló maradt saját felhasználásra. Szerintem nagyon finom lett, fogok még csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése