2011. december 24., szombat

Lencseleves

Karácsony előtt így egy-két nappal már nem igazán akartunk sok időt eltölteni a konyhában a mai ebéd elkészítésével.Egyébként is egész nap a konyhában foglalatoskodtunk a töltött káposztával és egy hamar elfogyó, de hosszan készült sütivel - erről a következő bejegyzésben írok. Ezért mára egy egyszerű és gyorsan elkészülő lencselevest készítettünk anyuval. (És így egyben a karácsonyhoz is el kezdtük edzeni a hasunkat.)

Hozzávalók (4 főnek elegendő): 

kb. 25 dkg lencse
4 kis darab füstölt oldalas
negyed szál füstölt kolbász
fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
kis darab zeller (ezeket már a karácsonyra vett leveszöldségből csippentettem le)
2-3 babérlevél
só, bors, tárkony

A hagymát, fokhagymát és a zellert apróra vágtam, a sárgarépát karikáztam. Először megdinsztoltam a hagymát, majd rádobtam a többi zöldséget. Néhány perc után beletettem a lencsét, az oldalast és a kolbászt is. Felöntöttem 1 liter vízzel, és megfűszereztem. Kb. fél óráig főtt. Eléggé besűrűsödött, így semmi mást nem kellett beletenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése