Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6 lap)
20 dkg bacon
6 virsli (nem kötelező)
1 fej hagyma (lehetőleg lila)
3-4 gerezd fokhagyma
2 tejföl
kicsi Rama
15-20 dkg sajt
Először is a bacont kockára vágtam és serpenyőben feltettem sütni mindenféle zsíradék nélkül. Közben a hagymát is felkockáztam. Mikor megsült a bacon, kiszedtem, és ugyanabban a serpenyőben megpirítottam a hagymát és a virslit is. (Ha sietünk, szerintem lehet a hármat egyszerre is)
Ezalatt réteslapokat kiterítettem, és először olvasztott Ramaval kentem meg. Tanulság, hogy a réteslapot csak közvetlenül akkor terítsd ki, amikor már kened is, különben nagyon hamar kiszárad és töredezik. Hát nálam ez nem így történt, 5-10 percet állt a tészta, ugyanis először teljesen mást akartam készíteni. A terv az volt, hogy virslit tekerek a tejföllel megkent és sajttal megszórt réteslapba, de a próba verziónál szanaszét tört az egész tészta, úgyhogy újra kellett tervezni.
Szóval miután minden lapot megkentem margarinnal, fogtam a sütő rácsát, és sütőpapírt tettem rá. A sütőpapírra tettem az első margarinnal megkent réteslapot, és vékonyan megkentem fokhagymás tejföllel is, majd reszelt sajtot szórtam rá. 3 lapot tettem így egymásra. A felső lapra került az összes tejföl, ami a kenegetés után egy pohárból még megmaradt.
A bacon, hagyma és virsli felét egyenletesen szétszórtam a tésztán, és még egy jó nagy adag sajtot reszeltem rá. 10-15 perc a sütőben, és már kész is. Még melegen falatnyi darabokra vágtam, és kezdtem a másik 3 réteslapot összerakni. A fenti mennyiségekből pontosan két lapnyi jön ki.
Ugyanezt ősszel leveles tésztából készítettem, ott arra kell figyelni, hogy a bacont, miután kisült, le kell csepegtetni, különben nagyon zsíros lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése