2012. január 28., szombat

Tejszínes káposztás penne

Délelőtt nem volt kedvünk lemenni bevásárolni, ezért a szombati ebédet meg kellett oldani a hűtő tartalmából. Mivel a tegnapi este elég hosszúra sikerült, csak egy gyorsan összedobható ételhez volt energiám, ez lett a tejszínes káposztás penne. 

Hozzávalók (2 személyre):

fél csomag tészta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
néhány szelet füstölt tarja
fél csomag Eisberg káposzta és répa mix (csak mert volt a hűtőben)
3-4 dl tejszín
só, bors, delikát
petrezselyem zöld

A hagymát felkockáztam, és olajon megdinsztoltam. Míg a hagyma pirult, felszeleteltem a füstölt tarját is, és hozzáadtam, ez után a fokhagymát is. Közben a tésztát is feltettem főni. Miután kb. 10 percig sütöttem, hozzáadtam a káposztát és a répát is, fűszereztem, majd lefedtem, és kb. negyed órát hagytam puhulni. . Ezután hozzáöntöttem a tejszínt, és néhány perc alatt összeforraltam. Összeforgattam a tésztával és a szárított petrezselyem zölddel. Tudom, hogy friss kellett volna, dehát az nem volt otthon.

A káposzta eredetileg nem volt betervezve, de ha nem használtam volna fel, több napot már nem bírt volna ki a hűtőben, úgyhogy kezdeni kellett vele valamit. De bevált, nekem nagyon ízlett! (és másnapos gyomorra is jó :) )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése