2011. november 1., kedd

Vilmoskörte leves

Múlt héten kaptam barátom nagymamájától egy szőlővel és körtével teli vödröt. A szőlőből már elkészítettem életem első szőlőlekvárját, most a körtén volt a sor (mielőtt még teljesen ellepik a gyümölcsöt, és így az egész konyhaszekrényt az apró bogarak).

Elsőként szombati ebéd gyanánt egy jó kis vilmoskörte levest készítettem. Az egész nagyon egyszerű, viszont annál finomabb, lássuk is a receptet!

Meghámoztam és felkockáztam kb. 10 körtét, majd feltettem vízben feltettem főni. Miután megfőtt, megkóstoltam, de így is elég édes volt, úgyhogy már nem tettem bele semmi édesítőt. Kézimixerrel összeturmixoltam a levest, majd sűrítésképpen elkevertem 2 evőkanál vaníliás pudingport egy kis cukorral, és 2 pohár körtés (esetleg natúr) joghurttal.  Ezt egy kicsit felhígítottam a körtés lével (így a joghurt is felmelegszik, és nem fog kicsapódni), majd belekevertem a levesbe. Még gyorsan felfőztem egyszer, és már kész is volt.

Ebédkor egy kis karamellizált körtét tettem a levesbe, és étcsokit reszeltem rá. Azt hiszem új kedvencem lett! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése