Mióta úgy döntöttem, hogy a receptjeimet blogon gyűjtöm, valahogy soha nincs időm arra, hogy főzzek, és aztán még le is írjam őket... Most is éppen a holnapi alapfokú iparjogvédelmi vizsgámra készülök egy kis forralt bor társaságában. Pihenés képpen azért megosztok veletek egy egyszerű túrófánk receptet , amit szombaton csináltunk nasinak.
Szóval a hozzávalók egy adaghoz (mi kapásból duplát csináltunk, de az egy hadseregnek is elég lenne):
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
2 tk cukor
só, citromhéj
végül olaj a sütéshez
Az egészet összekevertem egy jó nagy tálban. Közben egy serpenyőben felforrósítottam annyi olajat, ami elég a fánkoknak. A jó fánk ugyanis ha van elég olaj alatta, megfordul, amikor megsült az egyik oldala. (És tényleg!!! ) Két kanál segítségével kupacokat szaggattam és formáztam, amit a forró olajba tettem.
Az tetszik ebben az egyszerű receptben, hogy (szőlő)lekvárral is nagyon finom desszertként, de ha nem teszünk bele annyi cukrot, én hús mellé köretként is szívesen eszem. De erről majd később írok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése